Ochranu práva duševného vlastníctva sme posunuli na vyšší - digitálny level

Ochranu práva duševného vlastníctva sme posunuli na vyšší - digitálny level

Čo by ste robili, ak by vás niekto zažaloval kvôli biznis nápadu, ktorý ste mali ako prví? Že vám sa to nemôže stať? Spomeňte si na bratov Vinkelvossovcov, ktorí plánovali vytvoriť študentskú sociálnu sieť. Na pomoc si najali programátora Marka Zuckerberga a ďalej ten príbeh už poznáte.

Alebo, potrebovali ste niekedy ochrániť nové logo alebo najnovší vynález, ale nemali ste kapacity či zdroje na patent alebo ochrannú známku? A prezentácia pre investorov bola za dverami?

V MATHISON sme pionieri na poli práva technológií a ochrany duševného vlastníctva. Na dôkaz toho, že to nie sú len prázdne slová, sme za posledný rok investovali stovky hodín práce do projektu Digital Proof, na ktorom sme spolupracovali s poprednou vývojárskou spoločnosťou DECENT. 

Digital Proof používa unikátnu technológiu, ktorá umožňuje rýchlo a jednoducho zaznamenať dielo do decentralizovanej databázy a získať tzv. proof of existence. Tento dokument je viazaný na konkrétny a nemenný hashcode zapísaný v najbezpečnejšej a neprelomiteľnej databáze - blockchain.

Sme hrdí, že vám môžeme ponúknuť túto službu ako najnovšiu súčasť nášho portfólia pri ochrane práv z duševného vlastníctva.

V praxi služba poslúži najmä vynálezcom na začiatku dlhej cesty za patentom. Oceniť ju môžu aj reklamné a digitálne agentúry pri ochrane ich kreatívnej práce alebo viacerí co-founderi spoločného projektu. Praktické využitie si nájde však aj u podnikateľov a startupistov, ako spôsob ochrany nápadu pred jeho prezentáciou voči investorom alebo obchodným partnerom.

Pre viac informácií nám napíšte na oliver.majduch@mathisonlegal.sk alebo navštívte https://digitalproof.io/

Ostatné články

Prvá regulácia umelej inteligencie

Prvá regulácia umelej inteligencie

EÚ prichádza s prvou právnou reguláciou AI na svete (AI Act). Neregulované využívanie AI môže zasahovať nie len do bezpečnosti krajín EÚ, ale aj do ľudských práv a súkromia občanov.  Na začiatok chce Komisia priniesť definíciu AI systému. Jej presné znenie ešte nie je známe, avšak hlavným kritériom pri jej vytváraní by…

Európsky akt o kybernetickej odolnosti pre výrobky s digitálnymi prvkami

Európsky akt o kybernetickej odolnosti pre výrobky s digitálnymi prvkami

EÚ parlament a Rada dosiahli predbežnú dohodu ohľadom podoby Európskeho aktu o kybernetickej odolnosti. Tento akt rieši kybernetickú bezpečnosť výrobkov, ktoré obsahujú digitálne prvky – od softvérových produktov, smart spotrebičov cez detské monitory a hračky až po mobilné telefóny.  Nová regulácia sa bude vzťahovať na všetky produkty, ktoré sú pripojené priamo alebo…

Napíšte partnerovi
kancelárie

Klientom zvyčajne odpovedáme do 24 hodín

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.
MATHISON